loading
  • Grandland X: SUV-ul dinamic și spațios
  • Insignia GSi: autovehiculul sport pentru cunoscători
  • Insignia Country Tourer: aspect off-road elegant pentru aventurieri
  • BiTurbo de 2,0 litri: noul motor vârf de gamă diesel pentru Insignia GSi și Country Tourer
  • Opel Exclusive: personalizare pentru gustul fiecăruia
  • Vivaro Tourer: un lounge de afaceri versatil

Începe spectacolul: premierele mondiale Opel la IAARüsselsheim/Frankfurt.  Cu un nou crez al mărcii: „Viitorul aparține tuturor”, Opel a fuzionat recent cu PSA pentru a crea un adevărat campion european. Vizitatorii celei de-a 67-a ediții a Salonului Auto Internațional de la Frankfurt din 14-24 septembrie vor putea vedea personal ce înseamnă. Mai multe modele Opel vor avea lansarea mondială la Standul Opel D09 în Sala 8.0.

În fruntea noutăților Opel este noul Grandland X, dezvoltat de Opel împreună cu PSA. Cu silueta dinamică, tehnologii de vârf, calitățile tipice unui SUV și spațiul generos pentru până la cinci persoane și bagajul acestora, va fi un concurent puternic în segmentul SUV aflat în creștere vertiginoasă. Premiera mondială cu numărul 2, noul Insignia GSi cu un șasiu extrem de abil și numărul 3, noul Insignia Country Tourer, vor trezi, la rândul lor, interesul; chiar mai mult, din moment ce ambele vor fi disponibile cu noul motor diesel BiTurbo de 2 litri cu putere de 154 kW/210 cp (consum oficial pentru GSi 2.0 BiTurbo în conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 8,9 l/100 km, extra-urban 6,1 l/100 km, mixt 7,3 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 în regim mixt fiind de 192 g/km; consum oficial pentru Country Tourer 2.0 BiTurbo în conformitate cu NEDC: urban 8,9-8,8l/100 km, extra-urban 6,0-5,9 l/100 km, mixt 7,2-7,1 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 în regim mixt fiind de 191-188 g/km). În timp ce Insignia GSi este un autovehicul sport veritabil destinat cunoscătorilor, Country Tourer se adresează fanilor Insignia care doresc un station wagon practic și elegant, cu alură off-road. Ambele prezintă sistemul inteligent de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului, unic în acest segment. Iar individualiștii care se regăsesc printre cunoscătorii Opel vor fi încântați să afle că va fi lansat și programul de personalizare Opel Exclusive.

De asemenea, o nouă variantă a Opel Astra va fi prezentată publicului pentru prima dată. Versiunea alimentată cu gaz natural comprimat (CNG) a celui mai bine vândut model este echipată cu un motor turbo nou de 1,4 litri (cu 81 kW/110 cp; consum de carburant NEDC: urban 5,7-5,6 kg/100 km, extra-urban 3,4-3,3 kg/100 km, mixt 4,3-4,1 kg/100 km, emisii de CO2 în regim mixt 116‑113 g/km) și constituie o ofertă elegantă, dar mai ales eficientă.

Mai mult, Opel va lansa noi versiuni ale autovehiculului utilitar Vivaro, cel mai bine vândut model de gen, incluzând Vivaro Tourer. Acestea sunt ideale pentru transportul de persoane datorită versatilității și confortului. De exemplu, Vivaro Tourer cu banchetă rotativă sau scaune individuale pivotante pe al doilea rând și măsuță rabatabilă poate fi transformat cu ușurință într-un lounge de afaceri practic.

„Noul slogan al mărcii Opel, „Viitorul aparține tuturor”, reprezintă o promisiune și o obligație. Susținem această afirmație și modelele noastre o susțin la rândul lor. Premierele mondiale de la Salonul IAA demonstrează că Opel pune la dispoziție unui public larg autovehicule elegante și practice cu tehnologii inovatoare. Iar cu modele ca Opel Grandland X pătrundem pe noi segmente de piață, pentru a le oferi clienților mai multe variante ca niciodată. Veniți să ne vizitați la IAA și vă veți convinge singuri” este invitația lansată de Michael Lohscheller, CEO Opel.

Opel Grandland X: SUV compact dinamic pentru o piață în creștere rapidă

Începe spectacolul: premierele mondiale Opel la IAALinii moderne și dinamice, un aspect off-road atractiv și poziția de ședere înaltă care oferă o vizibilitate bună de jur-împrejur tipică unui SUV, alături de o mulțime de tehnologii de top și spațiu suficient și confort pentru până la cinci pasageri: acesta este noul Opel Grandland X. Portofoliul de funcții de asistență și confort ultra-moderne pentru Grandland X este de primă clasă: tempomatul automat cu funcție de detectare a pietonilor și frânare automată de urgență, Sistemul de detectare a somnolenței șoferului, Sistemul avansat de asistență la parcare cu cameră panoramică de 360° sunt numai câteva dintre acestea. Opel își respectă din nou angajamentul de a rămâne lider în domeniul tehnologiei de iluminare, echipând modelul Grandland X cu sistemul de iluminare AFL (Adaptive Forward Lighting) LED. Iar noul venit asigură plăcerea de a conduce în orice anotimp, pe orice suprafață. Acest lucru se datorează sistemului electronic de tracțiune IntelliGrip, disponibil opțional, care asigură tracțiune optimă și stabilitate, indiferent dacă Grandland X este condus prin zăpadă, noroi, nisip sau pe suprafețe ude.

Scaunele din față certificate de AGR (Campania pentru un spate sănătos), volanul încălzit, precum și scaunele față și spate încălzite asigură un confort maxim. Hayonul se deschide și se închide prin simularea unei mișcări de lovire cu piciorul sub bara de protecție spate, facilitând accesul din exterior. Tipic modelelor Opel, șoferul și pasagerii Grandland X beneficiază de conectivitate de top datorită sistemelor IntelliLink compatibile cu ultima versiune a aplicațiilor Android Auto și Apple CarPlay, dar și de asistentul personal de service și conectivitate OnStar care include hotspot Wi-Fi[1] și două servicii noi, cum ar fi rezervări la hotel[2] și căutarea locurilor de parcare[3].

Perfect echipat, modelul Grandland X cu lungimea de 4,48 metri, al treilea membru al familiei Opel X, este un adevărat competitor în clasa aflată în plină expansiune a SUV-urilor și va revitaliza și mai mult segmentul. Doar în clasa compactă, cota de piață a SUV-urilor a crescut de la 7% în 2010 la aproape 20% în prezent. În același timp, modelul Grandland X extinde portofoliul amplu de modele Opel din segmentul foarte popular al autovehiculelor compacte.

Opel Insignia GSi: autovehicul sport agil pentru plăcerea de a conduce

Începe spectacolul: premierele mondiale Opel la IAAMai dinamic, mai precis, chiar mai eficient. Noul Opel Insignia GSi este un autovehicul sport – station wagon – pentru cei care doresc ceva special. Un autovehicul pentru șofer, care oferă placerea de a conduce pe orice fel de drum. Șasiul FlexRide standard, cu configurație foarte dinamică ce se adaptează în câteva fracțiuni de secundă la stilul de conducere predominant și la condițiile rutiere, precum și noile pneuri Michelin Pilot Sport 4 S și jantele din aliaj de 20 inch asigură o aderență extrem de ridicată. Sistemul inteligent de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului este unic în acest segment: cu această tehnologie, noul Opel Insignia GSi reacționează și mai precis la mișcările volanului, oferind o aderență laterală de top pentru stabilitate maximă și o tracțiune exemplară. Noua transmisie automată cu opt trepte poate fi acționată cu ajutorul padelelor de pe volan, pentru a oferi o experiență de conducere și mai activă. Și, în plus față de toate acestea, noul GSi va fi disponibil cu noul motor diesel BiTurbo vârf de gamă de 2,0 litri produs de Opel. Noua unitate dezvoltă 154 kW/210 cp la 4.000 rpm și generează un cuplu maxim de 480 Nm de la numai 1.500 rpm datorită supraalimentării secvențiale în două etape (consum oficial de carburant pentru GSi 2.0 BiTurbo în conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 8,9 l/100 km, extra-urban 6,1 l/100 km, mixt 7,3 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 în regim mixt fiind de 192 g/km). Cu noul 2.0 BiTurbo, GSi accelerează de la 0 la 100 km/h în numai 7,8 secunde și are o viteză maximă de 233 km/h.

Tipică pentru noul Insignia este combinația dintre greutatea redusă, centrul de greutate jos și puterea turbo de 2,0 litri oferită de unitatea diesel menționată anterior și de motorul turbo cu injecție directă de benzină de 191 kW/260 cp (consum oficial de carburant pentru GSi cu motor turbo de 2 l cu injecție directă în conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 11,2 l/100 km, extra-urban 7,1 l/100 km, mixt 8,6 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 în regim mixt fiind de 197 g/km). Rezultatul este un echilibru de excepție și un raport putere-greutate foarte bun, calități care se regăsesc și în timpii înregistrați pe circuit. „Noul Insignia GSi cu motorul turbo de 2,0 litri pe benzină este în mod clar mai rapid pe Nürburgring-Nordschleife decât mai puternicul Insignia OPC din generația anterioară”, a concluzionat în timpul testelor Volker Strycek, Director Autovehicule performante & Motorsport. Unul dintre motive este faptul că limuzina GSi are cu 160 kg mai puțin decât un Insignia OPC 2.8 V6 Turbo.

Asemenea valori interioare merită un exterior special. Cu prize de aer cromate de mari dimensiuni, cu un spoiler care produce forța deportantă necesară pe puntea spate, exteriorul GSi reflectă perfect performanțele sale. Scaunele sport tapițate cu piele și certificate AGR (concepute special pentru GSi), volanul sport îmbrăcat în piele și pedalele din aluminiu adaugă tușele finale.

Opel Insignia Country Tourer: exterior robust, interior confortabil

Începe spectacolul: premierele mondiale Opel la IAANoul Opel Insignia Country Tourer completează prezența modelului Insignia la Salonul Auto Internațional. Fiind o altă variantă de top din familia Insignia, acesta captivează prin farmecul său special. Scutul de protecţie de culoare argintie contribuie la apropierea vizuală a autovehiculului de șosea, pentru a sublinia postura solidă a acestuia. Armăturile de protecție din jurul părții inferioare a autovehiculului și pasajele roților accentuează aspectul robust. Partea din spate are, de asemenea, accente ce duc cu gândul la aventură, cum ar fi scutul de protecţie de culoare argintie și țeava de eșapament dublă, care accentuează impresia de lățime mai mare.

Cei care doresc să lase în urmă drumurile asfaltate vor fi încântați de garda la sol mai mare cu 20 de milimetri, alături de sistemul de tracțiune integrală cu vectorizarea cuplului Twinster și noua suspensie spate cu cinci brațe. Ca și fratele său GSi, Country Tourer va fi disponibil cu noul motor diesel BiTurbo vârf de gamă de 2,0 litri (consum oficial de carburant pentru Country Tourer 2.0 BiTurbo în conformitate cu Noul Ciclu European de Conducere: urban 8,9-8,8 l/100 km, extra-urban 6,0-5,9 l/100 km, mixt 7,2-7,1 l/100 km, emisiile oficiale de CO2 în regim mixt fiind de 191-188 g/km).

Robustețea noului autovehicul multifuncțional Insignia Country Tourer este egalată de caracterul său extrem de practic, conferit și de hayonul opțional controlat de senzori, de suportul de acoperiș standard, precum și de portofoliul larg de sisteme de asistență ultra-moderne, posibilitățile de conectivitate și funcțiile de confort. 

Opel Exclusive: îl puteți face absolut unic

După ce a fost anunțat la Salonul Auto de la Geneva în primăvară, Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt face onorurile și ridică cortina de pe primul model Insignia cu nivelul de echipare Opel Exclusive. Conceptul de personalizare le permite acum cumpărătorilor să aleagă exact culoarea pe care o doresc pentru modelul Insignia. În momentul de față sunt disponibile în plus 15 nuanțe față de portofoliul obișnuit de culori, iar în următoarele luni Opel va oferi un număr nelimitat de opțiuni. Culoarea ochilor fiicei sau o culoare asortată cu cea a autovehiculului vintage care așteaptă deja în garaj: toate aceste culori pot servi în viitor drept eșantioane pentru tonul individual al culorii clientului. De asemenea, designul poate fi completat selectând dintr-o gamă de jante din aliaj ușor. Linia Exclusive va fi extinsă în curând cu o selecție și mai mare de opțiuni pentru interior, din piele și elemente decorative de design, asigurând o personalizare unică a autovehiculelor, în funcție de gustul proprietarului. În plus, fiecare model Insignia comandat cu nivelul de echipare Exclusive este dotat standard cu o mulțime de funcții: sistemul Navi 900 IntelliLink cu un ecran color tactil de opt inch, geamurile termoabsorbante Solar Protect, precum și sistemul revoluționar de iluminare cu matrice IntelliLux LED® sunt toate prezente la bord.

Opel Vivaro Tourer și Life: autovehicul utilitar confortabil, de dimensiuni mari pentru afaceri și vacanță

Începe spectacolul: premierele mondiale Opel la IAANoile autovehicule pentru transport de persoane Vivaro Tourer și Vivaro Life vor avea premiera la IAA. Datorită posibilităților de configurare numeroase, modelul Vivaro este deja cel mai popular autovehicul comercial Opel. Autovehiculul utilitar multifuncțional deschide un nou capitol cu opțiuni deosebit de confortabile și versatile pentru transportul de persoane. Întotdeauna la bord: dotări de primă clasă și confort similar celui oferit de un autoturism, configurații variabile ale scaunelor pentru pasageri, alături de tehnologii inovatoare și sisteme de asistență, până la tempomatul și limitatorul de viteză standard.

Noul Vivaro Tourer este ideal ca lounge de afaceri de primă clasă. Al doilea rând de scaune cu funcția „Easy Entry” poate fi rotit pe șine la 180 de grade, creând un mediu confortabil pentru discuții „față în față”. Modelul poate fi și mai confortabil, datorită celor două scaune opționale care se pot roti la 360 de grade și mesei rabatabile. Laptopurile și alte dispozitive mobile pot fi conectate cu ușurință la porturile USB și priza de 220 de volți. LED-urile de pe capitonajul plafonului asigură o iluminare puternică a interiorului. Vivaro Tourer are, de asemenea, un aspect exclusivist al exteriorului, accentuat de mânerele negre ultralucioase ale portierelor și hayonului, geamurile fumurii și jantele din aliaj ușor de 17 inch.

De asemenea, noul Vivaro Life este un autovehicul ideal pentru camping și pentru activități recreative. Proprietarii nu trebuie decât să pornească la drum și să se bucure de o pauză mai lungă oriunde doresc, chiar dacă aceasta presupune să rămână și peste noapte. Datorită dotărilor sale inteligente și flexibile, Vivaro Life este perfect pentru o excursie în natură alături de întreaga familie sau pentru călătorii spontane în doi la sfârșit de săptămână. Scaunele individuale pivotante de pe cel de al doilea rând sunt oferite standard, iar pe al treilea rând este o banchetă montată pe șine, cu un mecanism inteligent care o poate transforma într-un pat confortabil în numai câteva secunde, pentru a facilita transformarea autovehiculului în cel mai confortabil loc de dormit din această clasă. Printre dotările opționale se regăsesc geamurile cu tentă foarte închisă, o masă rabatabilă între al doilea și al treilea rând de scaune și un sistem de încălzire auxiliară, care asigură temperaturi plăcute pe timpul iernii.

[1] Serviciile OnStar necesită activare și crearea unui cont la OnStar Europe Ltd. Serviciile hotspot Wi-Fi necesită un abonament la un operator de rețea nominalizat. După expirarea perioadelor de probă aplicabile se vor percepe taxe. Toate serviciile depind de acoperirea rețelei și de disponibilitate. Consultați http://www.opel.ro/onstar/onstar.html pentru a afla care sunt limitările aplicate serviciilor și costurile aferente.
[2] Via Booking.com. Sunt necesare o adresă de e-mail și un card de credit.
[3] Via Parkopedia

Sus pagina
============================================================================================== ==============================================================================================